Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

Tänne voit kirjoitella raportteja huvipuistomatkoistasi. Kannattaa pistää myös linkki mahdollisiin kuviin kyseiseltä matkalta.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 28.5.2019 16:37

Käväisin Lintsillä kääntymässä avajaispäivän tienoilla, muutama päivä ennen Vappua 2019, ja järkytys oli aikamoisen suuri, kun entinen Satulaakso, nykyinen Teräshäkkyrälaakso avautui silmieni eteen koko käsittämättömässä rumuudessaan! Tuo entisten kasojen päälle rakennettu uusi kasa terästä ja rautaa ajaa varmasti asiansa hurjana vauhtielämyksenä nuorille (ja oikeakokoisille), mutta meille harvoille, jotka vielä muistamme rauhallisen ja teeskentelemättömän kauniin Satulaakson, tuo nykyinen näky on oikeasti surullinen. Ympärikävely Lintsillä osoitti myös sen ikävän tosiasian että koko puistossa on enää yksi ainoa pikkuosa, jota voi sanoa kauniiksi, ja sehän on tietenkin siellä tanssivien vesien & hevosradan alueella.

Tuin kuitenkin lastensuojelutyötä sen verran, että ostin iltarannekkeen saadakseni käydä muutamassa kohteessa. Sää oli viileä, eikä ihmisiä puistossa ollut mainittavaa määrää, ja siksi Noitajunankin sain kokea ensimmäistä kertaa YPÖYKSIN, ilman että rakennuksessa oli ketään muuta kuin laitehenkilöstö. En ole tullut sen herkemmäksi kuin aiemmin, ja kummitusjuna-ajo on aina kuulunut perinteisiini Lintsillä käydessäni, mutta painotan entistäkin painokkaammin, että Lintsin Noitajuna (olikos se nyt viralliselta nimeltään edelleen Kyöpelinvuoren hotelli?) on pirun ahdistava ja pelottava kaikessa säkkipimeydessään ja haudanhiljaisuudessaan - höystettynä tietenkin niillä noitien kimeillä kiljaisuilla ja sivaltavia rääkynöillä. Jos siellä olisi vielä ollut live-kummittelijoita, minut olisi saatu kantaa ulos paareilla! Toivoisin, että pienten lasten vanhemmat miettivät kaksi kertaa, ennenkuin pakottavat lapsukaisensa tuohon kamaluuteen. (Ja ymmärrättehän toki, että tämä on kehu? Pakkohan junan toteutus on olla hyvä, jotta siitä noin ahdistava - ja pilkkopimeä - saadaan!).

Eksyin myös sinne betoniporrastasantein rakennetulle lastenalueelle (kaukana kauniista tämäkin), ja päädyin hetken mielijohteesta ajamaan vanhalla kunnon Polypilla, eli Mustekalalla. Yllätykseni oli suuri kun vaunussa oli turvavyö - mutta hetimiten yhdistin tämän siihen viimekesäiseen mysteeriseen onnettomuuteen. Muotoilin kysymykseni hieman väärin laitehenkilökuntaan kuuluvalle nuorelle miehelle, mutta hänen ansiostaan selvisi, että jos turvavyö ei mahtuisi asiakkaan ympärille, voitaisiin tilannekohtaisesti asiakkaan sallia ajo ilman turvavyötä. Minä läskilöllökäinen, joka en ole noin 15 vuoteen mahtunut huvipuistolaitevalmistajien oletusarvojen sisään, sain Mustekalan turvavyön kiinnitettyä, mutta jos mukanani olisi ollut pienikin lapsi, olisi elämys varmaan päättynyt siihen. (Samaa vyötä siis käytetään kahden tai kolmen henkilön kiinnisitomiseksi). Ilmeisesti uusien vaunujen myötä Mustekalaa ajetaan joko nopeammin kuin ennen, tai G-voimat ovat vain lisääntyneet entisestään, sillä ajelun aikana tajusin täysin että todella kevyt henkilö voisi teoriassa lentää vaunusta ulos, ellei osaa pitää kiinni. Meikäläisenkin läskipeppu nousi aina huippukohdassa irti penkistä! Aloin siis miettiä viime kesän onnettomuutta täysin uudesta perspektiivistä; ihan hyvä sittenkin, että vaunuissa on nykyään nuo vyöt.

Lyhyen Lintsi-visiittini muihin kohteisiin kuului edelleen ilmainen Panorama-näkötorniajelu, sekä Linnunradan, vanhan Space Expressin, vaihtoehtoisajelut. Ensin nautin ajelusta etuvaunusta käsin ilman noita virtuaalilaseja - ja Disneyland Parisin alkuperäisen Space Mountainin ajomusiikkia hyräillen puoliääneen :) - ja sitten toisella ajokerralla päätin silkasta uteliaisuudesta kokeilla yhtä noista virtuaalijutuista. (En ole tämmöisiä virtuaalilaseja koskaan kokeillutkaan!). Olihan se ihan kiva kokemus; tuttu ajorata tuttuine käännöksineen ja ylämäkineen oli rakennettu ja synkronoitu elokuvalliseen virtuaalinäkymään hienosti, ja oli siellä jotain avaruusörkkejä ynnä lenteleviä meteoriittejäkin, mutta silti kokeilu jätti itseni aika kylmäksi. Kokemus myös laittoi useita herätyskelloja soimaan päässäni: (1) junan lastaus on nyt entistäkin hitaampaa, jos laitehenkilökunnan täytyy auttaa jokaista kaltaistani tumpeloa; (2) junan ensimmäiseen penkkiin ei saisi päästää muita kuin ILMAN virtuaalilaseja matkustavia; (3) ja näiden puolinaamaa peittävien elokuvalasien hygieenisyys tottakai mietityttää! En ole pöpöpelkuri, mutta kuinkahan usein nämä puhdistetaan, ja kuinka monta varalaitetta on, jos joku oksentaa sellaiseen tai satuttaa itsensä sellaisella?

Kävin myös ajelemassa läpi Taikasirkuksen (olikos se vielä tällä nimellä?) sekä läpikävelin Kammokujan. Niissä ei mitään uutta, ja varsinkin Taikasirkuksen kohdalla totean, että Lintsin huolto-osasto on ilmeisesti koko pitkän talven rakentanut pelkästään niitä teräsrautakasoja Ratalaaksoon, kun tämän darkkiksen ehostus & huolto paljolti unohdettu! Suurin osa pelleistä kyllä liikkuu, mutta puitteet ovat karseahkot; maalipinnat siellä täällä kärsineet, kangaspeitteet repaleisia, ja vaunut yhtä epävarmoja liikkeiltään kuin aiempinakin vuosina.

Jos viralliset ravintolat jättää pois laskuista, Lintsin ruokatarjonta on yksinkertaistunut aikamoisesti. Suolaiseen pikkunälkään lähinnä hodaria, makkaraperunoita, jotain vegevaihtoehtoa, ja siinäpä se. Aiempi "keskuskioski" (nakkikioski/vohvelikioski) on kyllä uusittu järkevästi niin, että aiempien vuosien taistelut lokkien kanssa tällä paikalla jäänevät varmaan historiaan, mutta tuotteiden hinnat ovat kyllä kokeneet hurjan nousun. Ostin kuitenkin kotiinvietäväksi pari Lintsihotdoggia ilman mitään mausteita, täydellä hinnalla tietenkin. Äiskä tuli kotona onnelliseksi kun sai hodarin; nakki oli aika iso.

Lintsin taksitolpalta lähdin yöpymispaikkaani kohti hyvin epämääräisellä taksilla, ja tuo ajelu oli kyllä Lintsi-vierailuni jännittävin osuus – tosin ei yhtään positiivisessa mielessä... (minun täytyi näpytellä kuskin GPS:ään osoite, kun hän antoi ymmärtää ettei osaa ajaa Kalliosta Katajanokalle!).

- KENNETH -
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.

Jussunen
Jäsen
Viestit: 273
Liittynyt: 15.4.2017 10:51

Re: Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja Jussunen » 28.5.2019 20:11

KennethSundberg kirjoitti:Käväisin Lintsillä kääntymässä avajaispäivän tienoilla, muutama päivä ennen Vappua 2019, ja järkytys oli aikamoisen suuri, kun entinen Satulaakso, nykyinen Teräshäkkyrälaakso avautui silmieni eteen koko käsittämättömässä rumuudessaan! Tuo entisten kasojen päälle rakennettu uusi kasa terästä ja rautaa ajaa varmasti asiansa hurjana vauhtielämyksenä nuorille (ja oikeakokoisille), mutta meille harvoille, jotka vielä muistamme rauhallisen ja teeskentelemättömän kauniin Satulaakson, tuo nykyinen näky on oikeasti surullinen. Ympärikävely Lintsillä osoitti myös sen ikävän tosiasian että koko puistossa on enää yksi ainoa pikkuosa, jota voi sanoa kauniiksi, ja sehän on tietenkin siellä tanssivien vesien & hevosradan alueella.

Olen samaa mieltä tällä hetkellä Taigan istutuksien/luonnonpuutteesta, mutta sinne on onneksi tulossa kuusia niin paljon kuin tuonne radan väliin vaan turvallisesti saa + todennäköisesti myös muita istutuksia.

KennethSundberg kirjoitti:Eksyin myös sinne betoniporrastasantein rakennetulle lastenalueelle (kaukana kauniista tämäkin)

Pluto-alue on kamalan näköinen sen takia, että noin 2010 alue saatiin käyttöön ja sinne siirrettiin pikaisesti kaikki laitteet uusien tieltä, kun saatiin yllättäen esim. Ukolle rakennusluvat. Oma veikkaukseni on, että uusi Vekkula tulee Pellen Talon kohdille, mutta samalla suunnitellaan vuosia eteenpäin Pluto-alueen ja Pellen Talon kohdan tulevaisuus, jolloin säästetään tilaa ja siitä alueesta saataisiin vihdoin siisti, eikä vain ns. "lastenlaitteiden kaatopaikka", jonne siirretään laitteita, kun muualta saadaan isolle hankkeelle rakennusluvat.

KennethSundberg kirjoitti:Kävin myös ajelemassa läpi Taikasirkuksen (olikos se vielä tällä nimellä?) sekä läpikävelin Kammokujan. Niissä ei mitään uutta, ja varsinkin Taikasirkuksen kohdalla totean, että Lintsin huolto-osasto on ilmeisesti koko pitkän talven rakentanut pelkästään niitä teräsrautakasoja Ratalaaksoon, kun tämän darkkiksen ehostus & huolto paljolti unohdettu! Suurin osa pelleistä kyllä liikkuu, mutta puitteet ovat karseahkot; maalipinnat siellä täällä kärsineet, kangaspeitteet repaleisia, ja vaunut yhtä epävarmoja liikkeiltään kuin aiempinakin vuosina.

Olen kiinnittänyt nimenomaan Taikasirkuksen huoltoon huomiota lähivuosina, sillä yleensä laitteiden huono huolto meinaa sen lähtöä lähivuosina. Taikasirkuksen kohdalla nukkejen rikki menneet osat ovat korvattu aina joillain huonoilla virityksillä, joita ei kyllä aina huomaa, mutta jos laite ei olisi lähtemässä, en uskoisi, että esimerkiksi pellen rikki mennyt saha korvattaisiin uudella painavammalla sahalla, joka on kiinnitetty narulla. Ristiriitaista on kuitenkin se, että täksi kaudeksi Taikasirkuksen fasadi maalattiin. Kammokujasta et huomannut muutamia uusia maalauksia ja lasilabyrintin uusittuja nukkeja.

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 29.5.2019 12:29

Kiitos kommenteista, Jussunen! :)

Jussunen kirjoitti:Kammokujasta et huomannut muutamia uusia maalauksia ja lasilabyrintin uusittuja nukkeja.


Maalauksia en tosiaankaan pistänyt merkille, mutta lasilabyrintissä kyllä muistaisin reagoineeni johonkin sillä tavalla, että "eihän tämä ollut aiemmin näin" -- mutta myönnän täysin, että Kammokujan lasilabyrintti-osuudesta en ole koskaan pitänyt ja siksi kävelen sen aina kädet korvillani lähinnä ainoastaan lattian rajaan katsellen, jotta näen oikean reitin, sekä örkkien ilmestymisiä ynnä huutoja ohjaavat liikesensorit! Ei siinä hirvittävässä melussa kiinnosta muutamaa lasin takana lymyilevää epämääräistä öllömöllöä jäädä ihailemaan...

- KEN -
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja Siru84 » 30.5.2019 21:15

KennethSundberg kirjoitti:Lintsin taksitolpalta lähdin yöpymispaikkaani kohti hyvin epämääräisellä taksilla, ja tuo ajelu oli kyllä Lintsi-vierailuni jännittävin osuus – tosin ei yhtään positiivisessa mielessä... (minun täytyi näpytellä kuskin GPS:ään osoite, kun hän antoi ymmärtää ettei osaa ajaa Kalliosta Katajanokalle!).

- KENNETH -


Puistattavaa! Käyn joka vuosi Linnanmäellä ja koska asun Tampereella, yövyni veljeni luona Espoossa. Aiempina vuosina on vierailu käynyt hyvin ja kaikki onnistunut, mutta taksiuudistuksen jälkeen viime kesänä oli aikamoinen horrori päästä kohteeseen. Ensinnäkin tämä huonosuomi mies kysyi ennen kuin astuin kyytiin, että maksanko matkan ennen kyytiä. Ööö en tietenkään maksa! Seuraavaksi kysyin hintaa ja sanoi sen olevan enemmän mitä oli vuosi sitten. Oli pakko suostua kun ei ollut muita takseja siinä sillä hetkellä. Sitten sanoin osoitteen ja hän varmisteli sitä monta kertaa ajon aikana ja lähti ajamaan johonkin ihan ihme paikkaan ja mietin pääsenkö ollenkaan sinne minne olin matkalla. Onneksi pääsin, mutta ensimmäistä kertaa minua pelotti taksin kyydissä! Olen nyt heinäkuussa menossa taas, mutta tällä kertaa yövyn ystäväni kanssa hostellissa, niin mietin vaan osaako taksi ajaa sinne :DD

Avatar
KennethSundberg
Jäsen
Viestit: 1457
Liittynyt: 29.12.2005 19:44
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja KennethSundberg » 31.5.2019 10:36

Siru84 kirjoitti:ensimmäistä kertaa minua pelotti taksin kyydissä! Olen nyt heinäkuussa menossa taas, mutta tällä kertaa yövyn ystäväni kanssa hostellissa, niin mietin vaan osaako taksi ajaa sinne :DD


Ellei tolpalta löydy TaksiHelsinki- tai Lähitaksi -logoin selvästi merkittyä autoa, suosittelen lämpimästi soittamaan tilauksen (tai käyttämään heidän kuulemma helppoja nettisovelluksiaan). Tai sitten soittaa Kovasen tyylikkään auton paikalle! Kaikki tietenkin maksaa ja aikaa kuluu ehkä hieman enemmän kuin tolpilla nykyään notkuvien autojen kyytiin hyppäämisessä - mutta ainakin itselleni tuo Lintsi-taksi-seikkailu oli viimeinen kerta kun suostuin käyttämään, neuvomaan saati maksamaan näille asiakaspalveluhaluttomille asiakaspalvelijoille! Ellen olisi ollut väsynyt ja lämpimät hodarit mukana (ja yöpaikassa odottamassa yksi nälkäinen äiskä), olisin kiertänyt tuon tolpalla ainoana seisovan hämärän auton kaukaa... mutta ihminen vain olen, ja siksi tyhmä.

Tämä taksiaihe ei tietenkään kuulu ensisijaisesti huvipuistoaiheeseen, mutta mainittakoon että jokaisella Disney-puistomatkallani (lukuunottamatta Tokiota) olen menomatkalla lentokentältä hotellille päätynyt aina pimeään taksiin, vaikka olen käyttänyt lentokenttien "palvelevaa" taksitolppaa. Vuosi sitten kun tämä Suomen taksilainsäädäntö muuttui, pelkäsin että tilanne menee samanlaiseksi - ja niinhän se meni! Taksitolpillamme nykyään seisoo niin iso määrä näitä "yksityisyrittäjiä", etteivät ne hyvän logon alla toimivat autot enää mahdu tolpille! Tai eivät enää viitsi mennä tolpille, kun jotkut näistä "yksityisyrittäjistä" kaivavat tarkoituksellisesti verta nenästään mediakohun toivossa... Meillä Turussa taksitilanne huipentui tässä lähiaikoina sitten niin uskomattomaan ei-naurata-tilanteeseen, että täälläkin käytän ainoastaan Länsi-Suomen Taksidataa soittamalla aina tilaukseni, ellei heidän logollaan varustettua autoa löydy tolpalta.

- KEN -
Älä välitä heistä jotka puhuvat selkäsi takana; sehän vain tarkoittaa että olet heitä muutaman askeleen edellä.

Avatar
Siru84
Jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: 19.4.2014 21:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Linnanmäen avajaisviikonloppu 2019

ViestiKirjoittaja Siru84 » 31.5.2019 11:31

KennethSundberg kirjoitti:Ellei tolpalta löydy TaksiHelsinki- tai Lähitaksi -logoin selvästi merkittyä autoa, suosittelen lämpimästi soittamaan tilauksen (tai käyttämään heidän kuulemma helppoja nettisovelluksiaan). Tai sitten soittaa Kovasen tyylikkään auton paikalle! Kaikki tietenkin maksaa ja aikaa kuluu ehkä hieman enemmän kuin tolpilla nykyään notkuvien autojen kyytiin hyppäämisessä - mutta ainakin itselleni tuo Lintsi-taksi-seikkailu oli viimeinen kerta kun suostuin käyttämään, neuvomaan saati maksamaan näille asiakaspalveluhaluttomille asiakaspalvelijoille! Ellen olisi ollut väsynyt ja lämpimät hodarit mukana (ja yöpaikassa odottamassa yksi nälkäinen äiskä), olisin kiertänyt tuon tolpalla ainoana seisovan hämärän auton kaukaa... mutta ihminen vain olen, ja siksi tyhmä.

Tämä taksiaihe ei tietenkään kuulu ensisijaisesti huvipuistoaiheeseen, mutta mainittakoon että jokaisella Disney-puistomatkallani (lukuunottamatta Tokiota) olen menomatkalla lentokentältä hotellille päätynyt aina pimeään taksiin, vaikka olen käyttänyt lentokenttien "palvelevaa" taksitolppaa. Vuosi sitten kun tämä Suomen taksilainsäädäntö muuttui, pelkäsin että tilanne menee samanlaiseksi - ja niinhän se meni! Taksitolpillamme nykyään seisoo niin iso määrä näitä "yksityisyrittäjiä", etteivät ne hyvän logon alla toimivat autot enää mahdu tolpille! Tai eivät enää viitsi mennä tolpille, kun jotkut näistä "yksityisyrittäjistä" kaivavat tarkoituksellisesti verta nenästään mediakohun toivossa... Meillä Turussa taksitilanne huipentui tässä lähiaikoina sitten niin uskomattomaan ei-naurata-tilanteeseen, että täälläkin käytän ainoastaan Länsi-Suomen Taksidataa soittamalla aina tilaukseni, ellei heidän logollaan varustettua autoa löydy tolpalta.

- KEN -


Kiitos kovasti avusta :) Toivottavasti noita merkittyjä autoja löytyisi vierailullani ettei tarvitse ahdistua. Sovelluksia en ole edes käyttänyt koskaan. Onneksi on arki-ilta niin toivoa on, ehkä :D Viime vuonna olin siellä juhannuksena, niin oli aika vähillä taksit, heh.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron