Huvipuistokesä

Tänne voit kirjoitella raportteja huvipuistomatkoistasi. Kannattaa pistää myös linkki mahdollisiin kuviin kyseiseltä matkalta.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1059
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Huvipuistokesä

ViestiKirjoittaja Arttu » 23.8.2017 8:18

No niin, vihdoin saa jotain viestiä pukattua tännekin. Tää kesä on mennyt nopeasti ja onneksi vihdoin on tullut myös oltua kunnolla huvipuistoissakin! :D

Linnanmäellä nyt eniten, mutta monen monen vuoden (siis avautumisesta lähtien) on se "pitäis käydä powerparkissa"-lause muuttunut nyt todeksi. Aloitetaanpa sillä kertominen siis. :)

Powerpark 15.7

Viimein koitti siis tää päivä, että puistoon tuli lähdettyä ja oli kyllä hyvä reissu. Matkassa ei nyt ole kertomista, paljon istumista helsingistä alahärmään....

Mennäänpä suoraan laitteisiin:

Junker
- Tän testaamista oon odottanut kuin ikuisuutta ja nyt se koitti, mentii siihen kaverin kanssa ja päästiinpä vielä eturiviin. Mä istuin oikeassa reunassa ja kaveri sit siinä vieressä. Vaikkakin jonosta katsoi, miten rata menee ja miten kova se laukaisu on, tuntui silti kaikki kyydissä erilaiselta. Kyyti on tasaista, hyvää ja nautinnollista. Mikään ei tule yllätyksenä ja väkisin väännettynä, vaan kaikki elementit on sulavasti linjassa toisiinsa nähden. Rata on sopivan pituinen ja vaikka jonotusalueen loppupäähän liittyessä merkki olikin "1h" niin silti jonotimme reilun puolen tunnin verran. Kaksi vaunua oli käytössä ja toiminta asemalla oli nopeaa.

Fiesta Mexicana
- Olen aiemmin ollut Gröna Lundin isoveljessä ja tää tuntui lähinnä lasten kokoiselta versiolta. Maastokin kun on pelkkää aakeeta laakeeta, niin ei tossa sitä korkeutta huomaa muuta kuin katsomalla suoraan alas. Se ei kannattanut, koska vaikka oltiin nopealla ajolla, niin silti se tuntui todella pelottavalle lopulta ja halusin nopeasti alas. Laite ei tullut täyteen, joten tasapainotuskin unohtui kuskilta ja sen huomasi kyydissä, kun pyöritys koveni aina tiettyyn kohtaan tullessa..

Cobra
- Tämänkin testaamista oon odottanut kauan, kuitenkin omalla kohdalla eka Vekoman Boomerang. Odotukset eivät muuttuneet pettymykseksi, toisin kun foorumeilla on arvosteltu, niin omalle kohdalle Cobra ja Vekoma teki sulavalinjaista yhteistyötä miellyttävän laitekyydin muodossa. Missään nimessä en tässäkään laitteessa halunnut pitää kiinni mistään, joten kädet ilmassa ja keuhkot tyhjiksi huusin nautinnosta koko vauhdikkaat osuudet laitteesta. Vieressä pelännyt tuntematon vanhempi rouvakin pääsi pelostaan, kun sanoin juuri ennen vaunun ekaa vapauttamista ylhäällä, et nyt kädet vaan ylös :)

Typhoon
- Vierivä ei kivi sammaloidu koskaan, sitä ajattelin kun jonossa tätä X:n pikkuveljä katselin, laite ei nimittäin päivän aikana pysähtynyt kertaakaan. Lastatessa ja purkaessa kyytiläisiä gondoli heilui hieman koko ajan sivulta toiselle, silti turvakaaret onnistui aukaisemaan ja lukitsemaan hyvin. Laite on mukava, ilmeisesti manuaalilla ajettava kun edellisellä kyydillä näytti olevan paljon lapsia, joten kyyti ei mennyt silminnähden niin ylös, mitä sitten omalla kyydillä videolta katsoessa. Kuitenkin laitekokemusta lannistaa se fakta, että tämä laite on suomen viimeisin huvipuistolaite, missä on kuollut ihminen (tosin ihan omasta varomattomuudestaan) mutta silti se vaan jotenkin vaivaa. Mitä jos se kummitus hengailee siinä viereisellä tyhjällä penkillä? :S

Thunderbird
- Vuoristoratojen mersu tuli viimein testattua myöskin. Nautin todella paljon Powerparkin "neitsytmatkan" annista, koska niin monta laitetta ja laitevalmistajaa tuli nyt testattua ensimmäistä kertaa elämässä, että ihan ei vaan vieläkään oikein sulata sitä iloa, mitä tuo reissu antoi :)

Thunderbird on mahtava, kyyti tasaista, mutta vetävän voimakasta ja tuntuu ettei vauhti oikeasti pysähdy vasta kun jarruun, aseman työntekijöiden työtavat silti hidastutti todella paljon kokemusta ja odotusta, joten siitä iso miinus. Ymmärrän, jos asioita ei voi tehdä sillain kun itse järkeilisin, mutta jotenkin työntekijöiden kohdalla tuntui päämäärältä työn laiskasti tekeminen ja jonon kasvattaminen, mielummin kuin nopea ja sujuva asiakaspalvelu. Toinen juna odotti valehtelematta loppujarrussa aina sen ajan, että yhdellä junalla ajaminen olisi ollut tehokkaampaa.

Pegasus
- Tää on kyllä niin kieppi+magia yhteistulos. Mahtava laite ja varmasti täydellä nopeudella pyöritettynä ihan liian raju mihinkään puistoon. Nautin todella paljo pyörityksestä ja siitä että, joka kerta laitteessa oli erilainen. Miinusta kuitenkin todella ouduista turvakaarista, jotka löystyivät ja kiristyivät ajon aikana, mainitsin tästä lopussa työntekijälle ja hän vastasi, että se ei ole vika vaan ominaisuus.. :D

Kwai Joki
- Oikeasti hieno laitekonsepti, mutta huono toteutus ja teemoitus... Noh, lähinnä tuli mieleen että joku on tehnyt huvipuistosimulaattorissa sen ja sitten se on vain halpisteemoitettuna toteutettu puistoon. Nautinnollisin kohta on ensimmäinen pudotus, jossa luuli, että kastuu jo ja vauhti hiljene mutta se vauhti vaan kasvaa ja toinen pudotus tulee perään. Laitteessa oli potentiaalisesti hyvä kapasiteetti, mutta silti asematoiminnat taas työntekijöiden osalta hidasti kapasiteettia yli puolella. Myös turvakaarittomuus rohkaisi hölmöimpiä isiä ja jonneja seisomaan vaunussa ajon ja pudotusten ajan, tää ei kuitenkaan kiinnostanut työntekijöitä yhtään.. Liekö edes radalla mitään kameravalvontaa? Noh, joka tapauksessa vesilaite on tarpeen myös powerissa :)

Devils Hotel (tai joku sellainen :D)

- Hmm.. Panoksia oli aika vähän lopulta peliin varattu ja tuntui, ettei kellään vaunussamme toiminut aseet kunnolla. Ilman toimivia aseita laite on todella tylsä ja puuduttava. Vaunut muistuttivat samaa kuin rakas kyöpelivuoren hotelli, mutta en ollut varma kuitenkaan valmistajasta. Teemoitus oli laitteessa onnistunut :)

Dragon Tower
- Kingin sisar, myös maisematornina tunnettu laite oli kyllä kokemus. Jonotus on lyhyt ja vaikka väliin tarpeen mukaan ajettiin pelkkää maisema-ajoa, niin silti laitteeseen pääsi nopeasti. Lastaus sujui tässä laitteessa yllättävän nopeasti, vaikka laitteenkäyttäjän mukaan koko kausi DT:tä ajetaan yhden työntekijän voimin (Lintsin Kingissähän on aina 2) Maisemat oli hienot ja juuri kun kelkka lähtee tippumaan, niin omalla ajolla kolme upeaa ja eriväristä lentokonetta lentää juuri tornin päältä. Oli mahtava yllätys hyvään laitekokemukseen. Outoa on myös se, että DT:n turvakaaret ovat (jo kuluneet?) äänettömiä, verraten vaikka Kingiin jossa kaaret pitävät lukittautuessaan edelleen kunnolla ääntä.

Balloon Tower
- Myönnän, tässä kävin vaan sympaattisen näköisen vanhemman rouvan takia, hän operoi laitetta todella ammattitaitoisesti ja halusin käydä hänelle myös antamassa sen palautteen henkilökohtaisesti. Rouva kertoi, että on ollut töissä powerparkissa yhtä kauan, kuin puistokin on ollut olemassa, eikä ole vieläkään (vaikka mahdollisuus olisi jo ollut) jäänyt eläkkeelle. Mahtava asenne ja työmotivaatio. :)

Muissa laitteissa ei muistin mukaan tullutkaan käytyä. Puisto oli sesonkilauantaiksi ihan täynnä ja puistoaika meillä seurueella oli rajattu.. Kuitenkin hyvä mieli jäi reissusta ja melkein kaikki, jonka halusin kokea tuli koettua.

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1059
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Re: Huvipuistokesä

ViestiKirjoittaja Arttu » 23.8.2017 8:49

Särkänniemi

23.7.2017

Tuli sitten yli kymmenen vuoden tauon jälkeen käytyä särkässäkin. Tätäkin reissua on joka kesä vaivannut se sama vaiva "Pitäis". Ei ole kuitenkaa tullut koskaan mentyä, vaan aina on ollut jotain muuta parempaa tiedossa muka..

Sesonki oli päällä vielä tällöin, joten vaikka puistossa 7 tuntia tulikin oltua, se silti tuntui samalta kuin pari tuntia vähemmän, juuri tuon ruuhkan ja jonottamisen takia.

Kaveri ei käynyt paljon missään laitteissa, vaikka hänellä ranneke olikin. Itse tuli käytyä testaamassa melkein kaikki ne laitteet, jotka tän tauon aikana on puistoon tullutkin, plus tietysti ikirakkauteni Tornado :redface: :)

Tornado
- Tämä rata ja rakkaus ei petä koskaan. Vaikka tossa onkin tullut istuttua jo 16 vuoden aikana monen kymmentä kertaa, niin silti se ei kyllästytä. Ei edes monen vuoden tauon jälkeen rata ole muuttunut miksikään ja kyyti on edelleen yhtä sulavalinjaista ja miellyttävää. Yksin mentäessä jonotus puolittui, kun aina kyseltiin jonosta yhtä paikkaa täyttämään ja viimeiselle kokemalle ajolleni jonotin eturiviin. Miten voikin olla vuoristorata, joka ei laadukkuudellaan ja perustoiminnollaan kyllästytä ollenkaan? Pitäisi vielä joskus elämässä ottaa Tornado-maraton, ehkä sitä sitten kyllästyisi?

Hype
- Paljon hypetetty rata, joka näkyy kyllä kaikkialle tampereella. Huonon kapasiteetin tiedostaen tajusin, että tähän rataan joutuu jonottamaan paljon. Pettymys oli kuitenkin turha luulo, sillä jono liikkuu 12 paikkaiseen rataan yllättävän nopeasti. Onhan Hype myös Ukkoa lyhyempikestoisempikin, vaikka rata pidempi onkin. Silti jotenkin Hype voimakkuudellaan jää siihen "Hyvä 2"-osaan Ukon kanssa kilpaillessa. Mielummin roikun kädet vapaana Ukossa 50 metrin korkeudessa hetken, kuin menen Hypessä kaikki silmukat vauhdilla läpi. Ei huono hankinta särkältä, mutta oikeasti. Kun se mahdollisuus tilan kannalta olisi ollut ottaa se versio kahdella junalla ja liikkuvalla asemalla, niin miksi sitä ei ostettu??

MotoGEE
- Joo, on hieno rata ja konsepti, mutta korostaa sijainnillaan ja rakennustyylillä sitä, että särkkä profiloituu myös tivolipuistoksi. Maastoa olisi ollut vaikka miten hyvin käytettävissä ja silti jatkettiin tätä vuoristoratahankitaa samalla tavalla kuin Trombi, otetaan kuvastosta se ihan sellaisenaan eikä custom layout-versiona. :( Rata on hyvä, laukaisu myös voimakas mutta kapasiteetti ei ehkä parhain, juna ehtii tehdä kaikki hommat radalla siinä vaiheessa kun toinen vaunu on vasta purettu ja aletaan lastaamaan uutta kyytiä sisään. Tässä voisi särkkä nopeutua, jotta kahdesta junasta olisi oikea hyöty kapasiteetin kannalta. Silti laukaistava vuoristorata erilaisella vaunukonseptilla on aina tervetullut tänne Suomeen :)

Halfpipe
- Tää Tornaadon ohella on kanssa laite, jossa voisi istua kunnolla monta kierrosta. En vain ymmärrä miksi ei särkkä voisi tehdä "oikopolkua" hiljaisiksi päiviksi suoraan Halfpipe-kyltin viereen, josta pääsis oikaisemaan laitteen jonon yläpäähän. Liikunta ei toki koskaan ole väärin ja pahasta, mutta tuo ensin varsin jyrkkä alamäki ja siihen perään 3 kerrosta portaita ylöspäin saa sydämen tykyttämään paremmallakin huvipuiston hevijuuserilla :)Pikku Hinaaja, KanttixKantti, Huvimaja
- Nää on ne laitteet, mitkä pitää jokaisella särkkäreissulla käydä testaamassa ihan sen nostalgian vuoksi. Olivat edelleen yhtä hyviä :)Kohteet:

Akvaario
- Itse akvaristina, en hyväksy edelleenkään suurinta osaa Särkänniemen akvaarioiden kuntoa. Okei, eihän suurimmat osat vesistöistä maailmalla näytä samalta, kuin akvaarioharrastajien omat altaat, mutta silti räikeästi hoitamatta jätetyt akvaariot (visuaalisessa mielessä!) ovat järkyttävää katseltavaa. Jos tuolta joku tavallinen ihminen saakin ahaa-elämyksen ja haluaa kotiinsakin akvaarion, ei nuo esimerkin näyttäminen ole se parhain vaihtoehto. Osa altaista on toki puhtaita ja hyvännäköisiä, mutta suurin osa.. :rolleyes: Ei näin särkkä :(

SuperPark
- Kuka haluaa mennä sisähuvipuistoon, joka haisee edelleen vahvasti kloorille? En itse ainakaan, käytiin työntekijän valvonnan alaisena vaan tutustumassa sisällä kohteeseen ja se haju vanhasta delfinaariosta.. Hyi. :( En tiedä mistä se tulee, mutta itse en pystyisi kuntoilemaan/liikkumaan tuolla yhtään, sillä hengittäessä sisään tuntui kun olisin hengittänyt muovipussiin, jossa on aiemmin pidetty kaloja/sillejä.. :o

Koiramäki
- Tää on kiva, teemoitus ja työntekijöiden heittäytyminen ja asusteet on hienoja. Eläimiä on vähennetty ja aluettta piennetty, muttta ihan syystäkin. Kaikki eläimet eivät kuulu edelleenkään huvipuiston viereen, missä dominoivampana meluna on Halfpipe. Eläimet olivat apaattisia varmasti helteestä ja ruuhkasta johtuen, joten alue kierrettiin vaan nopeasti läpi.


Ravintola Näsineula
- Pitkään aikaan ei ole tullut koettua Fine Diningia, jossa oikeasti on sitä teräksistä ammattitaitoa reilusti mukana. Tämä lämmitti todella ravintola-alalla ollutta mieltäni, palvelua saa, sitä ei pidä kuikuilla, etsiä eikä olettaa. Sen saa ihan automaattisesti. Usean tarjoilijan tiimi palveli minua ja kaveria todella hyvin yhteen ja mitään ei tullut yllätyksenä missään. Tilattiin menu, joka houkutteli hinnallaan ja sopivuudella ja eipä sieltä ilman menua paljon pystykään tilaamaan, mikä on sinänsä erinomainen vaihtoehto huomioiden, että ravintolan keittiö on varmasti pienikokoinen ja kompakti tilan takia. Ravintolahan pyörii myös ja tuon menun ja jälkiruokakahvien nauttiessa pyörähdimmekin puolitoista kertaa särkänniemen yllä ympäri. Ei silti huimannut kumpaakaan tuo hurjahko kyyti :)

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1059
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

Re: Huvipuistokesä

ViestiKirjoittaja Arttu » 23.8.2017 9:20

Särkänniemi REwind 21.08.2017

Olenko koskaan käynyt suomen huvipuistossa alle kuukaudessa kahdesti asiakkaana? En ja tämä oli todella hyvä reissu toteutuessaan :D


Lähdin tälle reissulle lähinnä siksi, että sain erinomaista seuraa työkaverista, joka on myös huvipuistojen suurkuluttaja (saa esittäytyä jos haluaa ;) ).
Myös houkutuksena oli se, että sesonkiaika on särkässä loppunut ja koulut alkaneet kaikkialla, joten todennäköisyys jonotuksiin oli lähes olematon.

JA NIINHÄN SE OLIKIN :D Tää oli ihan parasta nähdä Särkänniemi lähes tyhjänä, mutta toisaalta alussa se myös hieman "söi" sitä intoa käydä laitteissa, koska sitä jonoa ja ruuhkaa ei ollut.. Tuli jotenkin lamaantunut oli hetkeksi, kun laitteisiin vaan käveltiin kyytiin ja sitten mentiin. Mutta onneksi se hävisi heti ja muuttui infernaalisen hyväksi nautinnoksi elämästä ja huvipuistoista, jota ei edes sateetkaan lannistaneet.

Ennen huvipuiston aukaisua (klo 15) kävimme koiramäessä ja nyt ruuhkattomana päivänä kaikki eläimetkin olivat innokkaita ja erityismaininnan saa koiranpennut jotka kokeilivat naskalihampaitaan käsiin hellästi. Hieman, onneksi todella vähäisen verran koin koirakuumetta jälleen kerran :D

HYPE
- Nyt se Hype sitten nousi HYPEksi, tähän ei tarvinnut jonottaa kertaakan, vaan jonosta käveltiin suoraan vapaaseen vaunuun. Eturivi, takarivi ja siitä väliltä tuli testattua monesti ja kyllä, tää rata on hyvä ruuhkattomana päivänä. Ehkä jopa erinomainenkin? Jonotuksessa ei ole muuta vikaa, kuin Robin joka soi jonotusmusiikkina aina kahden kappaleen välein.

Tornado
- Tämä rata on yhtä rakas ja paras ilman jonojakin. Keltainen juna oli käytössä ja "metrovaunu" ansaitulla levolla varikolla.

Halfpipe
- Kyyti yhtä hyvää kuin viime kerralla, nyt sentäs pyörimme kunnolla toisessa osaa lautaa, jossa saimme istua kahdestaan.

X
- Viime reissulta itseä jäi todella paljon harmittamaan tämän pitkä ja liikkumaton jono, tosin olisin silloin joutunut menemään laitteeseen yksin, joten ehkä tämä oli parempi jättää sitten tähän reissuun kun pääsi kokeneen kaverin kanssa mukaaan. :)

X on erittäin häiritsevän hyvä laite. Pitkä ajo-ohjelma ja monta kertaa pääalaspäin mentäessä tulee mieleen, että onko laite jo ehkä liian raju särkänniemeen? Mielestäni puisto tarvitsee kuitenkin sen laitteen, minkä moni jättää välistä ja mihin sitten kovimmat hurjapäät menee monta kertaa peräkkäin. Me käytiin tässä kait kahdesti ja se ainakin itselle riitti, pitkältä tuntuva pääalaspäin oleminen alkoi tuntumaan jo kunnolla päässä ja järki lähti ehkä hetkeksi kokonaan päästä. Ei ole pitkään aikaan tullut laitteessa sellaista oloa, ettenkö tietäisi rakastanko vai vihaanko laitetta täysillä. No tämä oli kuitenkin sellaista hitaasti lämpenevää rakkautta laitetta kohtaan. Hurja ja hyvä hankinta särkältä.

Trombi
- Tämä "vuoristorata" on jo ihan läppä yleisesti huvipuistokävijöiden keskuudessa, en tiedä ketään, joka kehuisi laitetta ja joka kävisi siinä monta kertaa päivän aikana. Luulen myös, että maailmassa on vain murto-osa ihmisiä, jotka mahtuvat mukavasti makaamaan tuohon helvetinhäkkiin, eli trombin vaunuun. Itse liikun siinä koko ajan ajon kestäessä ja lihakset oli kyllä kovilla pitämään selkä suorana ja koskemattona noihin "pehmustettuihin" turvakaariin. Loppujarrutus kruunaa koko elämyksen ja se on se, ettei tähän enää ikinä halua tulla. Miksei tätä laitetta vaan poisteta? Onko puiston henkilöstö ja johto edes testannut itse laitetta? Kiinnostaisi nähdä kyllä tilastot, et paljon ihmiset loukkaa tässä itseään..

Tyrksy
- Nyt tuli vihdoin testattua sit tämä Tykkimäen Trombin isoveli. Laite on ulkopuolelta visuaalisesti hieno ja näyttävä. Lähinnä itseäni kiinnosti laitteen tekniset puolet ja tuo erittäin lähellä tuleva päätykaarre jossa vaunu menee ja pyörii on mielenkiintoinen seurattava ja kuultava. :D Ajokokemus hieman tärisevä ja tuulisena päivänä myös saa pelätä lentävien lippisten ja silmälasien kanssa. :D

Vauhtimato
- Tää rata on aina käytävä läpi, jos ei ole jonoa ja ruuhkaa. Nyt päästiin ja rata on edelleen yhtä hyvä ja keskihurja myös kokeineille kävijöille.

Auto Racing
- Ruuhkattomana päivänä tämänkin laitteen pystyi testaamaan ilman ajanhukan pelkoa, rata on pieni, autoja paljon ja vauhti hidas. Samalla ajolla olleet kokeneemmat kuskit ajoivat koko ajon peruuttaen, johon työntekijä ei puuttunut ollenkaan. Ilmeisesti olivat kolleegoita :D

Hurricane
- Viime hurrikaanista onkin jo varman enemmän aikaa, voisin ajatella että 20v kevyesti. Joten oli aika testata tää, Hypen ja X:n jälkihuuruissa tää laite teki pahaa oloa ja loppuajon keskityin vaan katsomaan yhtä roikkuvaa johtoa laitteen edessä.

Särkässä on nyt sesongin ulkopuolella jännä tyyli käyttää laitetyöntekijöitä useammalla laitteella. Esimerkiksi Hurricane ja Viking laivaa ajettiin vaan yhdellä työntekijällä, hän toimi vuorottain puolen tunnin ajan laitteella ja jonottamaan pystyi menemään suljetulle laitteelle, mutta huonolla tuurillahan tuo jonotusaika laitteeseen pääsyyn oli sitten se puoli tuntia, vaikka olisit ainut jonossa... Säästöä on joka minuutti, sanoi joku puhelinmainoskin joskus..


Angry Birds parkin laitteet:
- Useat laitteet oli lapsille, mutta kävimme niissä, mihin aikuinenkin pääsi. Majakka (joka ei käsittääkseni kuulu Angry Birds teemaan) on sisarlaite linnanmäen hypyttimelle ja siinä nyt tuli käytyä kaikkein mielummin. Outoa oli neuvoa työntekijää, joka ei ihan ollut mukana laitteen toiminnassa :D

Tukkijoki
- Klassikko, joka pitäisi myös sisällyttää joka särkkäkäyntiin. Nyt jonottumuus houkutti menemään tähän, vaikka sadetta oltiinkin luvattu alkavaksi piakkoin. Ei paljoa tullut kastuttua, mutta kaveri lenteli vahingossa loppulaskussa ikävän näköisesti :( Oltiin siis kahdestaan tukissa ja liikkumavaraa oli paljon.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija