- - - - - - Foorumin säännöt - - - - - -

Täältä löydät foorumin säännöt, voit kysyä apua foorumin toimintaan liittyvistä asioista sekä antaa palautetta ja ehdotuksia.

Valvojat: Arttu, Juuso, Pia

Avatar
Arttu
Admin
Viestit: 1059
Liittynyt: 28.12.2005 16:37
Paikkakunta: 09

- - - - - - Foorumin säännöt - - - - - -

ViestiKirjoittaja Arttu » 29.12.2005 15:26

Yleistä tietoa foorumistamme.

- Foorumin viestejä voivat kaikki lukea vapaasti. Jos haluat osallistua keskusteluun on sinun rekisteröidyttävä.
(Poikkeuksena Tekniset kysymykset, foorumin säännöt & palaute-osio, johon voit lähettää viestejä ilman rekisteröintiä esimerkiksi rekisteröitymisiin liittyvissä ongelmissa tai halutessasi antaa palautetta foorumistamme.)

- Foorumissamme toimii tällä hetkellä kaksi moderaattoria ja yksi admin. Autamme mielellämme kaikissa asioissa ja teemme parhaamme foorumin viihtyisyyden ja selkeyden ylläpitämiseksi. Saat meihin parhaiten yhteyden foorumin yksityisviesti-toiminnolla.

- Vaikka tämän sivuston ylläpitäjät ja moderaattorit pyrkivät poistamaan tai muokkaamaan kaiken yleisesti arvelluttavan sisällön niin nopeasti kuin mahdollista, on mahdotonta tarkistaa jokaista viestiä. Tiedostatte siis, että viestit sivuilla ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä ylläpidon, moderaattoreiden tai webmasterin (lukuunottamatta heidän itsensä kirjoittamia viestejä) ja siksi he eivät ole vastuussa näistä kirjoituksista.

Suostut olemaan esittämättä mitään suomen lain vastaista, loukkaavaa, vihamielistä, epämoraalista tai muutakaan materiaalia joka voisi loukata voimassa olevia lakeja. Toimimalla tätä vastoin voidaan sinut välittömästi ja lopullisesti poistaa järjestelmän käyttäjistä. Kaikkien viestien IP-osoite tallennetaan tämän vuoksi. Suostut siihen, että webmaster, ylläpito ja moderaattorit ovat oikeutettuja poistamaan, muokkaamaan, siirtämään tai sulkemaan minkä tahansa aiheen milloin tahansa. Käyttäjänä suostut siihen, että kaikki yllä annettu tieto tallennetaan tietokantaan. Tätä tietoa ei anneta millekään kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Webmaster, ylläpito ja moderaattorit eivät ole vastuullisia jos tietoturva vaarantuu hakkerointiyrityksistä tms. johtuen.


- Mikäli ylläpidolla on syytä epäillä, että käyttäjä esiintyy valheellisesti huvipuiston, tivolin tai teemapuiston työntekijänä tai edustajana, on heillä oikeus poistaa viestit kokonaan. Mikäli käyttäjä jatkaa toimintaansa, otamme yhteyttä puistoon ja selvitämme asian.

- Emme hyväksy myöskään huvipuistojen nimiä nimimerkeiksi, jotta väärinkäsityksiltä puiston edustajistoon liittyen vältyttäisiin.

Foorumin rekisteröitynyt käyttäjä on itse vastuussa kirjoituksistaan. Työntekijöiden on sitouduttava noudattamaan vaitiolovelvollisuutta puistoa tai kohdetta koskevissa luottamuksellisissa asioissa.

Tämä sivusto käyttää avusteita (cookies) tallentamaan tietoa paikalliselle tietokoneelle. Nämä avusteet eivät sisällä mitään yllä annetuista tiedoista, niiden ainoa tarkoitus on helpottaa käyttöä. Sähköpostiosoitetta käytetään vain käyttäjän tarvitsemien tietojen lähettämiseen (Sekä salasanan lähettämiseen jos unohdat sen).


- Foorumin ylävalikosta löytyy hakutoiminto. Kirjoittamalla hakusanaksi esimerkiksi sanan tornado, löydät kaikki tornadosta keskustellut aiheet nopeasti. Näin vältytään usein myös samojen aiheiden aloittamisesta uudelleen.

- Voit muokata ja korjata omia viestejäsi vapaasti sen julkaimisen jälkeen. Jos tarvitset apua viestien muokkaamiseen tai vaikkapa poistoon, niin ota silloin yhteyttä foorumin moderaattoreihin tai adminiin yksityisviestillä.

- Kannattaa lukea aina ensiksi ohjeet jossakin foorumia koskevassa kysymyksessäsi ennen kuin kirjoitat siitä uuden aiheen. Ohje-painike sijaitsee sivun oikeassa ylärivissä painikerivin ensimmäisenä.


Ja sitten niitä ohjeita...

1. Oma tunnus, salasana ja muut tiedot.

Käyttäjätunnuksen saat valita vapaasti. On siis omalla vastuullasi, minkä nimen tai nimimerkin valitset, kunhan käyttäjätunnuksesi ei riko Suomen lakeja. Käyttäjätunnuksessa on rajoituksia ja ne näit/näet tälle foorumille rekisteröityessäsi.

Foorumin muille lukijoille näkyvät käyttäjätietosi ovat vapaaehtoisesti täytettäviä. Esimerkiksi paikkakuntaa sinun EI tarvitse kertoa tiedoissasi, jos et halua. Kuvitteellisia paikkoja tai vitsikkäitä lausahduksia EI kuitenkaan hyväksytä paikkakunnan tilalle.


Salasanaa älä KOSKAAN luovuta kenellekään foorumilla. Admin näkee salasanasi kryptattuna, joten jos olet unohtanut salasanasi - käytä silloin kirjautumissivulla olevaa unohdin salasanani - toimintoa.

2. Käyttäydy asiallisesti.

Foorumin tarkoitus on olla viihtyisä ja mielenkiintoinen keskustelupaikka kaikille foorumin rekistöröityneille ja muille sivuilla vieraileville.

Muistathan myös että vaikka itse olisit täysi-ikäinen ja vanhempikin, niin silti foorumille on rekisteröitynyt myös alaikäisiä ja peruskouluikäisiä nuoria. Joten otathan kirjoituksissasi huomioon nuoremmat foorumilaisemme ja jätät täysi-ikäisten ja aikuisten jutut ja teot pois teksteistäsi ja kirjoitat vain asiallisesti aiheesta.

Admin ja Moderaattorimme voivat käyttää tässä yhteydessä täysin valtaansa asiattoman viestin muokkaamiseen ja poistamiseen.

Toistuvat ja tahalliset asiattomuudet johtavat käyttäjän poistamiseen foorumistamme.

Jatkuva oman tai muun yhteisön kotisivujen mainostaminen johtaa viestien muokkaamiseen, jos tästä ei oteta opiksi tulee käyttäjille jäähy.
3. Lue ennen kuin kirjoitat.

Kun haluat postittaa uuden aiheen, kannattaa selata aiemmat aiheet läpi. Joku toinen on saattanut jo luoda asiaa käsittelevän aiheen. Kirjoittaessasi varmista että viesti menee oikeaan ryhmään.

4. Kirjoita asiaa.

Anna tekstille aihe joka todella kuvaa itse viestiä. Esim. pelkkä "Jee" tai "Hyi kamala" eivät anna minkäänlaista kuvaa viestin sisällöstä. Älä kirjoita lyhyitä sisällättömiä joo/ei/hymiö -viestejä, vaan myös perustelut miksi olet samaa tai eri mieltä.

Aiheen otsikossa, kuin myöskään itse aiheissa ja viesteissä ei saa olla suoria websivujen osoitteita. Websivujen osoitteet sallitaan tietysti silloin, kun linkki on foorumin käyttäjille hyödyllistä tietoa. Kaikki ja vähänkin laittomaan toimintaan/rikollisuuteen kehoittavat viestit sensuroidaan välittömästi ja viestien kirjoittaja laitetaan seurantaan, joten jos ko. viestien kirjoittaminen jatkuu samaan sävyyn foorumissa, käyttäjään sovelletaan foorumin rangaistuskäytäntöä.


Kaikkien foorumin käyttäjien kannalta olisi myös suotavaa, että viestejä ei kirjoitettaisi pelkillä isoilla kirjaimilla. Viestejä kirjoitettaessa on siis hyvä muistaa normaalin hyvän suomen kielen säännöt eli myös kappalejaot, välimerkit sekä isot ja pienet kirjaimet.
Henkilökohtaiset asiat olisi hyvä selvittää mielummin yksityisviestillä, kuin foorumin aiheissa sivuaiheina.

5. Kohtuus kaikessa.

Jos kirjoitat, älä laita samaa viestiä moneen ryhmään. Käyttäjät varmasti osaavat katsoa uudet viestit riippumatta niiden sijainnista. Kirjoittaessa pärjää takuulla yksittäisillä välimerkeillä ja hymiöillä. Pitkät rimpsut huutomerkkejä ja pelkistä hymiöistä koostuvat viestit jää yleensä vain huomioimatta ja se voidaan myös myöhemmin muokata sääntöjen mukaisiksi.

Pelkkien kuvien julkaisu viesteissä (pl. Arvaa vuoristorata/puisto/laite-aiheiset viestit) johtaa ajanmyötä myös käyttäjän seurantaan ja myöhemmin häneen sovelletaan foorumin rangaistuskäytäntöä.

Jos liität kuvan viestiisi, niin varmistathan että kuva on sopivan kokoinen foorumin reunoihin, eikä näin venytä foorumin sivua muodottamaksi ja liian leveäksi! Vaikka kuva omalla selaimellasi näyttäisikin sopivalta, niin toisella resoluutiolla ja selaimella kuvasi saattaa olla yhtä suuri kuin sinun tietokoneesi näyttö.

Eli jos olet epävarma kuvan suuruuden sopivuudest foorumiimme, kirjoita se mielummin linkkimuotoon


6. Allekirjoitukset

Halutessasi voit muokata Käyttäjätiedot-kohdasta itsellesi oman allekirjoituksen, joka sitten näkyy jokaisen kirjoittamasi viestin lopussa.
Kuitenkin on hyvä muistaa allekirjoitusta kirjoittaessa kolme sääntöä:

§ Allekirjoitus ei saa sisältää mitään omien tai muiden sivujen mainoksia, esimerkiksi linkkejä tai suuria ja liikkuvia kuvia.

§ Allekirjoitus pitää olla selkeä, hyvän maun mukainen ja mieluiten lyhyt.

§ Mikäli allekirjoitus ei vastaa ylläolevia sääntöjä, niin adminilla on oikeus vaihtaa tai poistaa allekirjoitus ja pahimmassa tapauksessa käyttäjälle voidaan asettaa jäähy.

-

Rangaistukset sääntörikkomuksista:

Haluamme olla foorumin kaikille käyttäjille reiluja ja pitää foorumin myös miellyttävänä keskustelupaikkana. Aina joskus sekaan eksyy myös mustia lampaita jotka yrittävät tahallaan, tai tahtomattaan pilata foorumimme ilmapiiriä.

Alla ohjeistusta, jolla moderaattorimme ja admin ovat sitoutuneet toimimaan hyvän ilmapiirin ylläpitämiseksi.

Käyttäjän "opettamiseksi" riittää yleensä pelkkä huomautus sääntöjen olemassaolosta ja niiden rikkomisesta, mutta jos käyttäjä rikkoo sääntöjä jatkuvasti, niin rangaistus säädetään seuraavan kaavan mukaisesti tai admin voi siirtyä suoraan kohtaan 4. Jäähyajat ovat aina tapauskohtaisia.

1) Käyttäjää huomautetaan joko aiheessa, tai sitten yksityisviestillä sääntörikkomuksesta ja mahdollinen sääntörikkomus poistetaan tai muokataan sääntöjen mukaiseksi.

2) Käyttäjää huomautetaan uudelleen yksityisviestillä ja sääntörikkomus poistetaan välittömästi.

3) Käyttäjälle asetetaan kirjoituskielto foorumille. Eli käyttäjä voi kirjautua tunnuksellaan foorumiin ja lukea viestejä ja aiheita, mutta ei voi itse kommentoida niihin.

4) Käyttäjän tunnus laitetaan jäähylle ja jos käyttäjä jatkaa häiriköintiään jäähyn jälkeen. Voidaan tunnus poistaa kokonaan, jolloin käyttäjän tiedot ja viestimäärät tuhoutuvat tietokannasta. (Käytetään vain vakavissa sääntörikkomuksissa)

5) Tahallisen provosoinnin tai adminin/moderaattoreiden häirintä/provosointi johtaa suoraan foorumin käyttökieltoon, jonka keston admin ja moderaattorit päättää.

6) Mikäli käyttäjän käytös ei kohene näillä toimenpiteillä, tai käyttäjä rikkoo suomen lakia. Käyttäjätunnus poistetaan ja IP-osoite torjutaan. Myös uudet tunnukset, jotka käyttäjä on tehnyt poistetaan ja torjutaan.-- Moderaattorit ja Admin voivat jakaa, muokata, lukita, poistaa tai siirtää aiheita ja viestejä aina silloin kun se on aiheellista. --

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron