Sivu 1/16

Powerpark 2020

Lähetetty: 23.12.2019 18:16
Kirjoittaja TheLukki
Jatkettaisko täällä.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 25.12.2019 15:05
Kirjoittaja jkeyboy
Shamrockin dropboxin osoite: https://www.dropbox.com/sh/xytarrdfklckdzv/AAAEVkDu8O33sKsJK1Mmq9Y6a?dl=0

RCDB:n sivu kyseiselle vuoristoradalle: https://rcdb.com/17866.htm

Eli toisin sanoen näyttäisi tosiaan toinen Infinity Coaster olevan tuloillaan Poweriin. Mielenkiinnolla odotan millainen ajokokemus tuo uusi vuoristorata tulee olemaan ja Lisebergin Valkyrian kokeneena mielenkiintoista nähdä miltä tuo Gerstlaurerin dive-elementti tuntuu Valkyyriaan verrattuna.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 25.12.2019 16:41
Kirjoittaja Jonttu4314
jkeyboy kirjoitti:Shamrockin dropboxin osoite: https://www.dropbox.com/sh/xytarrdfklckdzv/AAAEVkDu8O33sKsJK1Mmq9Y6a?dl=0

RCDB:n sivu kyseiselle vuoristoradalle: https://rcdb.com/17866.htm

Eli toisin sanoen näyttäisi tosiaan toinen Infinity Coaster olevan tuloillaan Poweriin. Mielenkiinnolla odotan millainen ajokokemus tuo uusi vuoristorata tulee olemaan ja Lisebergin Valkyrian kokeneena mielenkiintoista nähdä miltä tuo Gerstlaurerin dive-elementti tuntuu Valkyyriaan verrattuna.


Tuo näyttää todella hienolta noissa kuvissa! En jaksa odottaa kesää! :D

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 2.1.2020 14:33
Kirjoittaja KingdaKa
Ajelin eilen illalla ohitse, sen verran pimeää oli ettei kuvia saanut otettua mutta rata ei ollut muutenkaan edennyt shamrockin viimeisimmästä kuvasta. Aika vaikeaa oli koittaa hahmottaa miten rata tulee muodostumaan. Ensimmäisen alamäen jälkeen rata kaartaa yläviistoon hieman Enterprisen suuntaan, joten mikäli tuosta mennään tuohon koukeroon mikä on jo pystyssä, niin aika mielenkiintoinen elementti siihen on muodostumassa. Karting-radan puolella tehtiin kovasti maansiirtotöitä mutta valmiita perustuksia ei näkynyt vielä. Aika isolta alueelta maata oli myllätty, joten saa nähdä kuinka pitkälle kartingradan päälle rata tulee lopulta yltämään!

Näyttää myös siltä ettei nostomäkeen tule Hangtimen kaltaista suoraa holding brakea, mikä varmaan tarkoittaa että Junkerin tavoin tälläkin radalla tulee kulkemaan vain kahden rivin mittaisia junia.

Koska muuten viimeksi on Suomessa saanut seurata radan pystytystä josta tiedetään näin vähän? :D Ainakin Taigan, Junkerin, Salaman, Kirnun ja Thunderbirdin layoutit oli selvillä jo ennen ensimmäisenkään radanpalan asentamista.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 2.1.2020 18:34
Kirjoittaja shamrock
Onhan se joulu ja uusivuosi niin Saksan, kuin Härmänkin pojilla, joten ymmärrettävistä syistä on ollut parin viikon tauko rakennustöissä.

Huomasit myös varmaan että siinä valmiimmalla puolella on tosiaan aika monta perustusta vielä käyttämättä, ja paljon radan tukirakenteita odottamassa. Siis niitä valkoisia. Mielenkiintoista nähdä millaisia looppeja siihen tulee. Olenhan mä kuvan noista nähnyt, mutta edes se ei kerro koko totuutta ... ;)

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 3.1.2020 16:15
Kirjoittaja Arttu
Sitten tää "Tiedän mutta en kerro"- kirjoittelu saa loppua samantien kiitos. :cool:


On kyllä edelleen vaan erikoinen valinta, että molemmat radat olisi samanvärisiä ja todennäköisesti sitten samat vaunutkin? Ymmärrän jos radoista tehdään teemoituksen myötä "Racing"-tyylinen rata. Onhan siinä sivussa se vanha antonov (?) lentokone.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 5.1.2020 12:25
Kirjoittaja Jussunen
Olin uudenvuoden lähellä PowerParkia, joten käväisin samalla kuvaamassa hiukan rataa:
https://youtu.be/VzBHFXgklik

Tässä muutama kuva, joita ei ollut videolla:
Kuva
Kuva
Kuva
(Kuva lapusta otettu parkkipaikalta, joka on julkista aluetta)
Kuva
Parkkipaikalla oli radan palojen lisäksi asemalle tulevat portit, mitkä näyttivät olevan tehty kaksirivisille vaunuille. Tätä vahvistaa vielä yhdessä radan paloihin kiinnitetyistä lopuista lukenut teksti "IC8", mikä viittaa kahdeksan hengen vaunuihin, jotka Junkerissakin on.

https://imgur.com/gallery/2rjW9RD

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 6.1.2020 0:40
Kirjoittaja KingsDominion
Paljon uutta rakennustyötä ei ole näköjään tapahtunut, mutta Jussusen kuvat ja video auttavat kivasti layoutin hahmottamisessa.

Ei taidakaan olla niin HangTimen kaltainen kuin aluksi luultiin, kun airtime tuossa näyttää pääsevän pääosaan, siinä missä HangTimen painopiste tulee ilmi nimestäkin. Parkkipaikalla olevat radan palat puolestaan viittaisivat myös tiukkojen käännösten potentiaaliseen läsnäoloon.

Ehkä lopputulos voisi olla vähän niin kuin Cedar Pointin Maverick, joka aggressiivisesti heittelee kyydissä olevia penkistä irti turvakaarien varaan. Vaikkei Taigan pituutta ja nopeutta välttämättä päihitettäisi, voisivat tämän kaltaiset sopivat elementit tehdä Junkerin veljestä Suomen hurjimman ja eniten G-voimia tarjoavan vuoristoradan.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 8.1.2020 21:57
Kirjoittaja Anac0nda
En malttanut pitää näppejä erossa, täytyi laittaa NoLimits tulille ja alkaa vääntää tätä :D

Kuva

Kuva

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 11:46
Kirjoittaja jkeyboy
https://www.powerpark.fi/2020

Powerpark on julkaissut ensimmäisen teaserin tulevasta kaudesta. Ja itseasiassa jopa tulevasta vuosikymmenestä. Ei videoita tai havainnekuvia, mutta vihjailua senkin edestä.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 11:51
Kirjoittaja Juhani32
jkeyboy kirjoitti:https://www.powerpark.fi/2020

Powerpark on julkaissut ensimmäisen teaserin tulevasta kaudesta. Ja itseasiassa jopa tulevasta vuosikymmenestä. Ei videoita tai havainnekuvia, mutta vihjailua senkin edestä.


#kesa2020 on nähtävästi virallinen tunniste kampanjalle. Sivuilla lupaillaan päätähuimaavia uutisia pian, oisiko tässä tulossa ainakin uusi korkeusennätys Suomessa...

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 12:06
Kirjoittaja Arttu
Epic uuden radan nimi?

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 14:20
Kirjoittaja JP
Osaako kukaan sanoa/veikata miten korkea tuo uusi rata on? Kuvista ja videoista kun on hirmu vaikea päätellä radan todellista korkeutta Junkerin top hattiin verrattuna. Tiedän että korkeampi se on, mutta puhutaanko nyt esim. viidestä vai 10m metristä? Knottsin malli on noin 47m hujakoilla, joten tuskin tän uuden radan korkeus on tuota matalampi?

Mitä tulee korkeuteen niin itseäni hiukan ottaa päähän tuo Lintsin väittämä 52m korkeus Taigalle. Taigan top hat ei todellakaan nouse 52m korkeuteen maanpinnasta (ainakaan siinä kohdassa jossa top hat sijaitsee), vaan se on ilmeisesti laskettu radan alimman kohdan ja top hatin väliltä. Lintsin maasto siis antaa Taigalle "lisäetua". Eli teoriassa tämä uusi rata tulee varmaan olemaan Suomen korkein vuoristorata, jos mitataan pystysuunnasta yhdestä kohdasta, mutta Taigan ovelalla mittapuulla ei tämä uusi rata nyt varmaan yli 50m mene...?

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 14:23
Kirjoittaja KingsDominion
Arttu kirjoitti:Epic uuden radan nimi?

Kuulostaisi liian Särkänniemimäiseltä. Laitteen ympärillä oleva alue on lähinnä sotilas/armeijateemainen (Esimerkkeinä Junker, Kwai River sekä se oikea Neuvostokoneen raato), joten eiköhän tämä laite jatka sitä tavalla tai toisella.

"Vuonna 2020 jyrähtää" voisi viitata pommikoneeseen, se sopisi hyvin yhteen vieressä olevan hävittäjäteemaisen, erittäin samannäköisen vuoristoradan kanssa.

Re: Powerpark 2020

Lähetetty: 10.1.2020 15:01
Kirjoittaja KingdaKa
JP kirjoitti:Osaako kukaan sanoa/veikata miten korkea tuo uusi rata on? Kuvista ja videoista kun on hirmu vaikea päätellä radan todellista korkeutta Junkerin top hattiin verrattuna. Tiedän että korkeampi se on, mutta puhutaanko nyt esim. viidestä vai 10m metristä? Knottsin malli on noin 47m hujakoilla, joten tuskin tän uuden radan korkeus on tuota matalampi?


Nostomäki tuli nähtyä myös junan kyydistä, eikä se itseasiassa ollutkaan juuri Cobraa korkeampi. Toki Junker & tämä uusi rata sijaitsee Cobraa matalammalla, mutta tuntuu kyllä ettei tällä ainakaan Ukon/Taigan 52 metriä ylitetä. Veikkaan itse korkeuden olevan about 45m nurkilla. Tuntuu kyllä oudolta jos tällä radalla ei sittenkään viedä yhtäkään ennätystä Taigalta.

EDIT: Olisikohan täysin poissuljettua että tällä radalla voitaisiin rikkoa pituusennätys? Mittakeppien sijainnista ja ilmakuvista katsomalla uusi rata ulottuu todella laajalle alueelle ja on selvästi Powerin radoista pinta-alaltaan isoin, nopealla silmäyksellä alue tuntuu Taigaakin isommalta. Kuvien perusteella näyttää ihan mahdolliselta että puistoon johtavan tien yli saatettaisiin mennä jopa neljästi. Nostomäen jälkeen rata kaartaa hieman vasemmalle, ja näyttäisi loogiselta että siitä kaarretaan tien yli karting-radan itäpuolelle. Myöhemmin puiston puolella käytäisiin tekemässä parit loopit jo pystyssä olevan mutkan kohdilla, josta käydään vielä kerran karting-radan puolella ja lopuksi tullaan tien yli loppujarruihin. Se on sitten eri asia että miten yhden 45-metrisen nostomäen energialla päästäisiin ~1200m rata läpi, mutta mukavaa spekuloida kun varmaa tietoa ei ole.